Magazin BicicleteMagazin Biciclete

0
Cos de Cumparaturi : 0 RON

Aveti 0 produse in cosul de cumparaturi.

Subtotal: 0 RON
Vezi cos de cumparaturi

Reglarea franelor si a schimbatoarelor de viteza se fac in cadrul serviceului de biciclete de catre un specialist, si pentru o bicicleta noua acestea se fac la momentul livrarii.

De asemenea reglarea inaltimii seii si a tijei ghidonului se pot face la noi in service la cumpararea bicicletei sau individual urmand pasii de mai jos:

1. Înălţime şa: Nu strică să cunoaştem la ce înălţime stăm pe bicicletă şi să memorăm această înălţime. Numărul de cm îl aflăm prin măsurarea distanţei dintre axul butucului pedalier până la partea superioară a şeii.
2. Dacă ne aşezăm prima dată pe o bicicletă nouă, atunci reglăm înălţimea şeii în aşa fel încât: poziţia piciorului pe pedală este corectă când axul pedalei se află cam la 1/3 din talpă înspre degete şi 2/3 către călcâie. Când talpa piciorului se află în această poziţie pe pedală, iar pedala se află în poziţia cea mai joasă este bine ca piciorul să nu poată fi extins la maxim în timpul pedalării. Astfel trebuie să fixăm şaua (vezi poza alăturată). În această poziţie de pedalare corpul nostru va da randamentul maxim şi nu vom avea dureri de spate sau de orice alt grup muscular. În cazul unei poziţii greşite (poziţie prea joasă a şeii), vom utiliza muşchii într-un mod necorespunzător şi va apărea o durere arzătoare în muşchi şi în ligamente, iar încheieturile or fi forţate să lucreze nenatural.

 

 

3. Poziţia orizontală a şeii: rotim pedalele încât să ajungă în poziţie orizontală cu labele picioarelor ţinute corect: la pedale cu clipsuri fixăm pantoful în clips, la pedale normale partea cu perniţă a tălpii (atenţie: nu cu mijlocul tălpii!) apăsăm pedala. Firul cu plumb care este ţinut la genunchi (vezi imagine) trebuie să facă o legătură între axa pedalei şi genunchi.
4. Poziţia pipei este de asemenea foarte importantă. Dacă am reglat bine poziţia şeii în plan orizontal, atunci teoretic - ghidonul (dacă stăm în poziţie normală de pedalare) trebuie să acopere butucul roţii din faţă. Dacă butucul se vede în spatele ghidonului, pipa este prea lungă, dacă butucul apare în faţa ghidonului, pipa este prea scurtă.